Asociatia Institutul pentru Politici Sociale

IPS este o organizaţie non-profit ce susţine într-o manieră corectă şi coerentă drepturile societăţii civile române.
Institutul pentru Politici Sociale s-a angajat să răspundă nevoilor exprimate de grupurile defavorizate în ceea ce priveşte dreptul acestora de a participa activ în societate şI a accesului la resurse de orice natură.

Explorare si Sustenabilitate
Pedagogiile participatorii sunt folosite în tot potenţialul lor, interactiunea client-trainer este provocată şi aşteptată. Această interacţiune „obiect al învăţării – cel care învaţă” este inima pedagogiilor participatorii: explorarea interesului şi a cunoştinţelor iniţiale a celor care învaţă, învăţarea individuală, întrebările critice despre ce se învaţă, aplicarea a ceea ce s-a învăţat în mediul învăţaţilor şi explorarea viitoare.

Cine Suntem

IPS este o asociatie non-guvernamentala, independenta, infiintata in anul 2007, reprezentata de o echipa de idealisti entuziasti, care isi autofinanteaza sau cofinanteaza activitatile pe care le desfasoara.

Ce Facem

Finantam si cofinantam programe si proiecte menite a reduce numarul persoanelor aflate in risc de excluziune in toate formele ei.

Cum Facem

IPS ajuta la dezvoltarea parteneriatelor dintre sectorul organizatiilor neguvernamentale, institutii nationale, internationale si societatea civila.

De Ce Facem

Sensibilizarea si implicarea societatii civile romane în problemele sociale ale comunitătilor dincare fac parte.

Echipa noastra

CUNOASTE EXPERTII NOSTRI

SOLICITANT CAMERA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA TELEORMAN

2007 Initiator si partener pe Linia de buget Phare/2005/017-553.04.02 Referinta 01, Coeziune Economică şi Socială, Dezvoltarea Resurselor Umane – Promovarea Învăţării pe Parcursul Întregii Vieţi pentru calificarea şi recalificarea forţei de muncă.

REPREZENTANŢEI COMISIEI EUROPENE IN ROMANIA

În 2008 am derulat cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania, proiectul “Descopera MiniEuropa: unitate in diversitate!” un proiect special conceput pentru cei mici, in gradinitele din Bucuresti.

IN PREZENT PARTENER BENEFICIAR: JCI ROMANIA PARTENER 1: METCS

Titlul proiectului: Acţionăm Responsabil! – Reţeaua Socială RSC, Cod Contract: POSDRU/93/3.3/S/62864.

SHADOW ROMANIA 2007 – RACISM IN ROMANIA

2008 – IPS a redactat ai raportului Shadow Romania 2007 – Racism in Romania, ce a fost publicat sub egida ENAR. (European Network Against Racism). E.N.A.R. – European Network Against Racism – este un corp consultativ al Comisiei Europene, care deţine un punct de vedere cheie în dezbaterile pe marginea protecţiei împotriva discriminării din raţiuni de religie, de convingeri şi de discriminare multiplă, dar şi în punerea în practică a experienţelor noastre vizavi de implementarea directivei E.U. referitoare la egalitatea raselor, vizând acţiuni pozitive, compensaţii, sancţiuni etc.

SPITALUL JUDEŢEAN ZIMNICEA

În 2008 am derulat împreună cu Spitalul Judeţean Zimnicea o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea acestuia cu mobilier nou ( saltele, frigidere etc).

IN PREZENT PARTENER BENEFICIAR: MECTS PARTENER 1 : UECNFPA

Titlul proiectului: “Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)”, Cod Contract: POSDRU/93/3.3/S/53132.

DESCOPERA MINIEUROPA: UNITATE IN DIVERSITATE!

2008 – proiectul “Descopera MiniEuropa: unitate in diversitate!” cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania, un proiect educativ, special conceput pentru cei mici, in 2 gradinite din Bucuresti si una din Calarasi.

ACTIVLEARNING

Initiator si partener in cadrul proiectului „ActivLearning -Program integrat de calificare şi perfecţionare a angajaţilor din Regiunea Sud-Muntenia”, finantat prin Fondul Social European.(incheiat) Toate programele noastre pun bazele unor politici de dezvoltare socială, comunitară, precum şi de dezvoltare a resurselor umane prin stimularea potenţialului şi a respectului de sine a individului uman.

IN PREZENT PARTENER BENEFICIAR: PARTIDA ROMILOR PRO-EUROPA PARTENER 2: INTERNATIONAL COMPUTER SCHOOL

Titlu proiectului: Acces pe piața muncii – O șansă pentru tine, Cod Contract: POSDRU/82/5.1/S/56420.

Diversificarea Paletei De Cursuri

Oferta IPS 2009 include cursuri de formare şi specializare în dezvoltare managerială şi organizaţională, comunicare, PR şi negociere, politici publice şi advocacy, finanţări europene, anteprenoriat social şi dezvoltare individuală.

Beneficiari Ai Profesionalismului

Oferta se adresează organizaţiilor şi instituţiilor publice şi private care doresc:

 •  să-şi dezvolte resursele umane prin formarea de profesionişti
 •  să-şi crească gradul de expertiză prin formarea de specialişti

Avantajele Investirii In Profesionalism

 •  reprezentativitate în domeniul de activitate
 •  servicii integrate centrate pe client/beneficiar
 •  evoluţie şi adaptare prin creativitate şi inovaţie tehnologică

Participare activă şi autodezvoltare

Cei care învaţă devin participanţi activi în propriul lor proces de învăţare în care învăţă sa co-administreze şi să negocieze împreună cu trainerul lor şi cu co-trainerii acestuia; prin dezvoltarea conştientizării, prin a avea responsabilităţi şi a lua decizii pentru dezvoltarea personală şi colectivă pedagogia prticipativa constituie esenţa a ceea ce trebuie învăţat şi practicat în munca profesionala. Din acest motiv folosim întregul potenţial al pedagogiilor participatorii şi nu doar ca nişte exerciţii nesemnificative fără înţeles pentru participanţi.

Formare centrată pe client

 • Pentru o o formare eficientă bazată pe cunoştinţe, atitudini şi abilităţi, cei care învaţă sunt plasaţi în centrul educaţiei şi a metodelor de training. Aceasta nu este deloc o metoda nouă, dar în practică, în majoritatea contextelor formale şi în câteva non-formale privilegiaza mai degrabă predarea decât învăţarea.

Evoluţie şi inovaţie

 • Oferta IPS este rezultatul unui an de efort colectiv, în care experienţa trainerilor noştri a permis dezvoltarea diferitelor programe de formare acoperind cognitivul, afectivul şi dimensiunea practică a indivizilor, dezvoltarea şi înoirea metodelor participatorii.

Explorare şi sustenabilitate

Pedagogiile participatorii sunt folosite în tot potenţialul lor, interactiunea client-trainer este provocată şi aşteptată. Această interacţiune „obiect al învăţării – cel care învaţă” este inima pedagogiilor participatorii: explorarea interesului şi a cunoştinţelor iniţiale a celor care învaţă, învăţarea individuală, întrebările critice despre ce se învaţă, aplicarea a ceea ce s-a învăţat în mediul învăţaţilor şi explorarea viitoare.

Cel puţin 3 argumente solide pentru care suntem aleşi ofertantul potrivit

 •  Suntem implicaţi direct în formarea de specialişti în economia socială prin intermediul fondurilor europene.
 •  Am investit 2 ani în construirea de relaţii solide cu instituţii publice locale, naţionale şi internaţionale, cu ONG-uri, sindicate, patronate şi reţele de organizaţii româneşti şi europene.
 •  Avem o echipă de profesionişti dedicaţi şi pasionaţi, cu expertiză în management şi comunicare, legislaţie şi consultanţă in afaceri, resurse umane şi formare de abilităţi.

Training şi consultanţă la standarde europene

 •  Camera de Comerţ şi Industrie Teleorman
 •  Primăria Sectorului 1 Bucureşti
 •  Institutul de Relaţii Umane
 •  International Computer School
 •  A.U.D.I.
 •  Fundaţia Roma Mentor
 •  Asociaţia Cultura Păcii
 •  AVAS
 •  Universitatea Hyperion
 •  Arhiepiscopia Alba Iulia

Oferta noastră e diferită Calitate şi utilitate

Oameni de diferite vârste, cu experienţă profesională şi organizaţională au muncit impreună în ideea creării unei curricule foarte puternice din punct de vedere calitativ, care să se adreseze diferitelor tipuri de clienţi pentru a le oferi acestora abilităţi şi soluţii teoretice şi practice cu care să poata lucra şi de care să se foloseascǎ în munca de zi cu zi.